Elős nekifutásra egy recepttel szeretném kezdeni.
A kuszkusz hántolt őröletlen, vagy durvára őrölt durumbúzából készül, egyszerű elkészíteni és olcsó. Főleg az arab konyhában használják, de ma már mindenhol eltejedt.
Bármit tehetsz bele, nem lehet elrontani én is igazából csak improvizáltam és a végeredmény mennyei lett. (Még magam sem hittem el.)
Készítsétek az ízlelőbimbóitak, mert ez bizony... már
Hozzávalók:
olívaolaj
1 közepes vöröshagyma (apróra vágva)
piros kaliforniai/kápia paprika (kockázva)
sárga kaliforniai paprika (kockázva)
paradicsom (kockázva)
zöldborsó
csicseriborsó
fokhagyma (reszelve)
petrezselyem
1/2 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál örölt kömény
1/4 teaáskanál kurkuma
1 késhegyni fahéj
só/bors ízlés szerint
De ezenkívül tehetsz bele akár répát, brokkolit, szerintem egy kis cukkinival sem lenne rossz. Határ a csillagos ég!
Elkészítés:
Melegítsd fel az olajat és add hozzá a zöldségeket.
Piríts addig míg puhák és barnák nem lesznek.
És most jöhetnek a fűszerek.
Pár perc után jöhet a víz (1 bögre kuszkusz, 1,5 bögre víz).
Borítsd bele a kuszkuszt a forró vízes elegybe és hagyd állni 5-10 percig, a főzőlapról levéve, míg magábaszívja a nedvességet.
És meg is volnánk!